04.02.2016
6569

5 найкращих натуральних замінників цукру

Білий рафінований цукор не є продуктом харчування – це хімічна речовина, призначена для покращення смаку. Безумовно, нашому організму необхідна глюкоза, але у натуральному вигляді. Природні джерела глюкози насичують організм корисними речовинами, не завдаючи шкоди внутрішнім органам.

Розглянемо 5 найкращих натуральних замінників цукру:

  1. Стевія. Росте у Південній Америці. Її сік у 250 разів солодший за традиційний цукор. При цьому стевія не має калорій і не впливає на рівень глюкози у крові. Стевія підходить для приготування всіх блюд, де необхідно використовувати цукор. Крім того, в ній є безліч корисних речовин – пектини, амінокислоти, стевіозид, рутин, ефірні олії, глікозиди, кверцетин, а також безліч вітамінів та мінералів.
  2. Патоки. Після виробництва звичайного цукру залишається сироп очеретяного соку, який і називають патокою. Він містить багато вітамінів (особливо групи В) та мікроелементів. Патока найкраще підходить для випікання.
  3. Цукор кокосової пальми. Виготовляється із соку кокосової пальми. Продукт містить безліч вітамінів та мінералів. Ідеально підходить для підсолоджування випічки, каш або пластівців. Характеризується яскравим та незвичайним смаком.
  4. Натуральний мед. Містить безліч вітамінів, амінокислот, мінералів, антиоксидантів , ферментів, вуглеводів, фітонутрієнтів і т. д. Але вибирати продукт необхідно з розумом, щоб ненароком не купити оброблений варіант, що містить мало корисного.
  5. Порошок лукуми. Виготовляється із соковитих плодів лукуми, зберігаючи весь запас поживних речовин. Має приємний кленовий смак і містить клітковину, вітаміни, мінерали, вуглеводи і т.д. Його додають до різних десертів, чаїв, мюслів, випічки.

Зверніть увагу : Глюкоза повинна становити 10% від денного раціону. Для середньостатистичної міської людини це становить приблизно 50-60 г цукру. Деякі вчені рекомендують скоротити вдвічі і цю кількість.

Перелічені цукрозамінники не дають червоне світло ласунам, але є набагато кориснішими за традиційний цукор і не руйнують організм. Пам'ятайте, що їх також необхідно вживати в помірних кількостях і дотримуватись добової норми.

Схожі статті

Материал был полезен? Поделитесь им со своими друзьями в соц. сетях!

Написати відгук
Задати питання
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.