24.06.2022
1659

Рівень цукру в крові та підвищення ваги

Десятиліття досліджень пов'язують надлишок жиру в організмі із резистентністю до інсуліну. Резистентність виникає, коли підшлункова залоза виробляє інсулін, який належним чином не використовується клітинами. У нормальних умовах, коли рівень цукру в крові підвищується після їжі, підшлункова залоза виділяє інсулін, який дозволяє клітинам приймати та використовувати глюкозу (цукор) для одержання енергії. Коли клітини стають резистентними, вони не реагують інсулін. Надлишок глюкози накопичується в крові і зрештою відкладається у вигляді жиру. Це викликає потяг до вуглеводів і втому, тому що клітини буквально голодують по паливу та енергії, які необхідні їм для функціонування. Задоволення тяги до вуглеводів призводить до набору ваги, і порочне коло продовжується.

Чому зростає резистентність до інсуліну (також відома як діабет 2 типу)?

Діаграма червона стріла вгору Згадайте минуле. Наші перші предки отримували цілісні продукти з довкілля і витрачали багато фізичних зусиль. Сьогодні ми споживаємо оброблені продукти, напхані підсолоджувачами, і нам більше не потрібно добувати собі їжу.

Лептин та грелін

Грелін сигналізує мозку про голод, а лептин - про ситість. Проблема зі споживанням кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози та цукру полягає в тому, що концентрація лептину в крові знижується, і ми ніколи не відчуваємо почуття ситості. Крім того, новаторське дослідження, опубліковане у червні 2013 року, показало, що коли людям з інсулінорезистентністю давали випити солодкий напій, мозок виділяв менше, ніж зазвичай, кількість дофаміну в одному з головних центрів задоволення в мозку.

Дофамін - це один з тих нейромедіаторів, які викликають "приємні відчуття та добрі вчинки". Коли вироблення дофаміну знижується, посилюється почуття гніву і ворожості, а потім підвищується кров'яний тиск.

На щастя, інсулінорезистентність можна як запобігти, так і звернути назад за допомогою дієти та фізичних вправ. Програма профілактики діабету та інші великі дослідження показали, що люди з переддіабетом або діабетом другого типу можуть покращити свій стан, скинувши лише 5-7% ваги та щодня прогулюючись 30 хвилин.

Можливо, також варто "пополювати" за цукром на етикетці харчування, і вже точно уникати газування та кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози. Прінстонський університет продемонстрував, що щури страждають на ожиріння, вживаючи кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози (HFCS), але не вживаючи сахарозу (столовий цукор).

Підтримка цукру в крові

Хром хелат і Солстік слім розроблені для підтримки цукру в крові у нормальному діапазоні, одночасно збільшуючи швидкість спалювання калорій та створюючи почуття ситості.

Схожі статті

Материал был полезен? Поделитесь им со своими друзьями в соц. сетях!

Написати відгук
Задати питання
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.