01.02.2015
8594

Цукор – шкода чи користь?

Якщо люди хочуть жити здоровими і ростити таких же здорових дітей, то просто необхідно придивитися до свого харчування. Які продукти доводиться нам купувати щодня, який у них склад та властивості? Зараз важливо дізнатися, як впливає на здоров'я цукор і всі цукоромісткі продукти харчування.

Цукор є хитрим продуктом, він навіть не продукт, оскільки ми не їмо його ложками. Хоча статистика вказує на те, що в середньому кожна людина може з'їдати 100г на день. А якщо підрахувати тижневе споживання, воно становитиме 1 кілограм.

Варто зазначити, що наш організм взагалі не потребує біологічного цукру. Надмірне споживання цукру спричиняє великий удар людському здоров'ю. Зараз нам вдасться розібратися, в чому справа.

Яка користь та шкода від такого продукту, як цукор.

Надмірне споживання цукру може спричинити збільшення кількості цукру на крові. Спочатку може бути помічено підвищену активність, а також підвищення тонусу нервової системи. Організм чекає після припливу бадьорості подальших фізичних навантажень.

Чи може бути цукор стимулятором, тому що його вживання тягне за собою наявність лінощів, хочеться відпочити або прилягти. Таким чином, в організмі може виникнути почуття напруженості та невідповідності, це й спричинило другу назву цукру «стресова їжа».

Цукрові підвладна активізація кровообігу в спинному та головному мозку. Однак це спричинить наявність змін, схожих по впливу з нікотином, кокаїном або морфієм.

Цукор може допомогти печінці, він допомагає їй у виконанні своєї захисної функції. Також є певним очищувачем крові від токсинів. Однак для засвоєння «чистого» цукру організму доводиться відбирати з печінки велику кількість вітаміну В. Такий паркан може відбуватися і з м'язів, шлунка, нирок та інших важливих органів. Коричневий цукор може бути не таким шкідливим, проте важко засвоюватися в організмі людини.

Людям вдається переконати себе в тому, що цукор може бути корисним для дітей, а точніше для роботи їхнього головного мозку. Але якщо знати правду, то цукор не є корисним для мозку, рекомендується вживання глюкози та фруктози, а вони можуть утримуватися у фруктах чи меді. «Чистий» цукор може вимивати наявність кальцію в дитячому організмі, руйнувати зуби та кісткову тканину. Як бачимо, користь відсутня.

Про всі цукрові факти

Цукор може утримуватися не тільки в солодощах. У ковбасі та копчених продуктах також може бути цукор. Коли діти випивають невелику пляшечку з лимонадом, можуть отримати добову дозу цукру для дорослої людини.

Рафінований цукор вдається проникати відразу в кров, створюючи так звані «порожні» калорії. Також цукор здатний знижувати серцеву та судинну роботу, а ще може порушити травлення.

Це може супроводжуватися набором зайвої ваги, ожирінням, гіпертонією та атеросклерозом.

Безконтрольне вживання цукру може сприяти порушенню обміну речовин. А згодом призведе до послаблення захисної функції організму та зниження імунітету. За рахунок цього може швидко зношуватись тіло, старіти. Погіршиться відтінок обличчя, втрата еластичності шкіри, вологи, пружності. Також шкіра може стати схильна до великої кількості висипів та жирної.

Для того, щоб правильно зрозуміти дію нашого тіла на безконтрольне вживання цукру, можна розглянути таку картину:

Після того, як ви покладете на тарілці, свіжу гарну полуницю, і притрусіть її цукром, що потім буде? Після кількох хвилин полуниця під цукром дасть велику кількість соку. Їй вдасться віддати вологу від клітин.

Такий самий ефект відбувається і з нашим організмом після вживання цукру. Це може спричинити зневоднення організму. Тому людям після вживання чогось солодкого дуже хочеться пити.

Таким чином, у ласунів може бути виражена проблема зі шкірою, можуть з'явитися передчасні зморшки, старіння шкіри.

Також після цукру може підвищитися кислотність у ротовій порожнині, а це може призвести до подальшого руйнування зубів, з'явитися карієс або зіпсується емаль.

Для засвоєння підвищеної кількості цукру організму доводиться вимивати весь кальцій з кісток, а це спричинить кісткові проблеми та захворювання.

Одночасне поглинання цукру з кальцієм може призвести до не засвоєння організмом кальцію. Це може бути у випадку з молочним коктейлем, йогуртом. Крім цього, після втрати вітаміну В з організму і при вживанні цукру, а також його засвоєнні може розвиватися анемія, хронічна втома, підвищена дратівливість, нервова збудливість і серцеві напади.

Якщо зловживати поглинанням цукру, може швидко зношуватися серцевий м'яз, провокуватися серцеві хвороби, часті напади і навіть зупинка серця. Ще можливий початок цукрового діабету, порушення імунної системи, поява якогось смертельного захворювання.

Цукрове споживання може бути як харчування ракових клітин. Таким чином, людям, у яких є наявність будь-яких новоутворень, не варто зловживати цукром в раціоні.

В організмі дітей, який ще росте, цукор може спричинити бродильні процеси у кишечнику. У результаті препаратам не вдається перетравлюватися і засвоюватися повноцінно і стимулюється наявність алергічних реакцій.

Зловживання цукром сприяє створенню прекрасного середовища для харчування такого грибка, як Кандіда. Цей грибок sahar_vred може спровокувати жіночу та дитячу молочницю.

Якщо у дітей, які знаходяться на штучному харчуванні, з'являється таке почервоніння, як діатез, варто звернути увагу на склад дитячого харчування, можливо, там є надлишок цукру. Це може призвести до порушень шлунково-кишкового тракту.

Зв'язок між цукром та надмірною вагою

При перевищенні нормального вуглеводного рівня організм може перетворити на жир усі вуглеводи, які відкладатимуться на тканинах і клітинах людського тіла. Все, що організму не вдається витрачати, він починає накопичувати.

Споживання цукру може призвести до звикання, залежно від солодощів. Багатьом повним людям не вдається відразу відмовитися від солодкого, і вони шукають собі виправдання, наприклад, називаючи себе ласуном. А насправді ними вже керує патологічна цукрова залежність.

Якщо вживати цукор з жирами, які можуть бути у складі булок, різного тістечка, печива, також буде дуже шкідливим для здоров'я, тому що він не може перетравлюватися людським організмом і вдається лише накопичуватися як жирові відкладення.

Під час одного їди організмом може бути засвоєно кілька десятків грамів цукру. Все, що перевищує цю норму, йде в кількість жирових клітин, перетворюючись на шлаки, токсини та поклади відходів.

Перелік захворювань, до яких призводить зловживання цукром

Це може бути наявність:

  • анемії;
  • зниженого тиску;
  • склерозу;
  • хронічної втоми;
  • безпричинної депресії;
  • атеросклерозу;
  • гіпертонії;
  • цукрового діабету;
  • фрігідності;
  • рахіту;
  • артриту;
  • імпотенції;
  • карієсу;
  • раку;
  • остеопорозу;
  • інфекційних захворювань;
  • хвороб ЖКГ;
  • виразкового коліту;
  • алергії;
  • астми;
  • геморою;
  • екземи;
  • жовчнокам'яної хвороби;
  • варикозного розширення вен;
  • короткозорості;
  • хвороби Паркінсона;
  • катаракти;
  • захворювань нирок та печінки;
  • хвороб капілярів та судин;
  • подагри;
  • гормональних порушень.

Чи можливо цього уникнути?

  1. Для початку необхідно зменшити або взагалі прибрати зі свого раціону вживання чистого цукру. Варто відзначити, що він міститься у великій кількості продуктів, які споживаються щодня.
  2. Необхідно вживати лише натуральні продукти. Наприклад, свіжі овочі, фрукти, ягоди, мед, бобові, гриби.
  3. Слід пам'ятати про вживання води. Таке вживання має бути вчасно і правильно.
  4. Варто зайнятися регулюванням витрат і споживання калорій. Точніше, треба більше рухатися та не вести сидячий спосіб життя.
  5. Продукти, які містяться вуглеводи, слід вживати лише на початку дня.

І лише тоді у вас буде приплив здоров'я та енергії!

Кого тягне на солодощі, у того брак хрому

Хром Хелат допоможе позбавитися тяги до солодощів. Прийом хрому додатково допоможе впоратися з патологічними розладами апетиту і зменшити потяг до вуглеводів, нормалізувати лібідо.

Кількість хрому в організмі може знижуватися з появою вагітності та після пологів. Якщо порушена норма хрому та інсуліну, то може спіткати швидкий набір ваги, затримка рідини в організмі, підвищення тиску. З такими проблемами можуть зіткнутися жінки при вагітності та після пологів.

Сучасній людині, яка дотримується дієти, багатої на вміст цукрів, необхідна велика кількість хрому, ніж людям, які жили допустимо пів століття тому. Зазначимо, що зараз людина менше споживає та більше втрачає хром.

У нормі вміст хрому в організмі людини становить від 6 до 12 мг. Точних відомостей про фізіологічні потреби людини у такому елементі немає, крім цього, вони можуть залежати від харчування людини. Але згідно з сучасними рекомендаціями про мінімальне щоденне споживання хрому у дорослої людини становить 20-30 мкг. Ці показники ґрунтуються відповідно до віку та розмірів людини. Жінкам, що годують, необхідна більша кількість хрому, хоча б 45 мкг/добу.

Дітям, вік яких сягає 7 років, хромова доза може становити 15 мкг. Будь-якій здоровій людині не потрібно вдаватися до вживання будь-яких добавок, оскільки в їжі вже міститься необхідна кількість хрому. У чашці відвареної капусти броколі міститься 20 мкг хрому, а стограмова ніжка індички містить 100 мкг. Однак надходження хрому необхідно підтримувати щодня, а не всім вдається стежити за харчуванням і вираховувати в своїй їжі кількість хрому або інших елементів.

Таким чином, можна приймати Хром Хелат, який відмінно засвоюється організмом завдяки хелатній формі та допоможе зберегти та підтримати здоров'я людям будь-якого віку!

Схожі статті

Материал был полезен? Поделитесь им со своими друзьями в соц. сетях!

Написати відгук
Задати питання
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.