Люцерна (Alfalfa) – цілюща рослина, джерело вітамінів, мінералів, хімічних елементів, а також довгого ряду інших корисних речовин. У народі люцерну посівну чи синю лагідно називали лечухою чи медункою.
Люцерну використовували знахарі в давнину та охоче застосовують у сучасному житті для створення БАДів. Її можна зустріти, як у сухому вигляді запакованим у капсули, так і в рідкому вигляді, напевно, Ви чули про Рідкий Хлорофіл.
Люцерна має спазмалітичну, діуретичну, антимікробну та антиоксидантну дію. Скромна рослина покращує стан організму.
Люцерна:
- як природний біорегулятор – чистить воду;
- адаптує організм до фізичних навантажень;
- знімає запалення;
- має імуномодулюючі властивості;
- підтримує роботу серця;
- регулює флору кишківника;
- виводить холестерин із крові;
- евакуює канцерогени через кишечник;
- має м'яку антигрибкову та протимікробну дію;
- знижує показник цукру у крові;
- покращує метаболізм;
- сприятливо впливає на функцію щитовидної залози.
Люцерну активно використовують у трав'яних оздоровчих зборах.
Alfalfa:
- якісно покращує роботу кровоносної системи;
- купірує прояви атеросклерозу;
- забезпечує профілактику запальних процесів;
- благотворно впливає самопочуття діабетиків.
Сік Люцерни або рідкий хлорофіл:
- стимулює кровотворну систему;
- сприяє якнайшвидшому оновленню тканин;
- підвищує імунітет.
Збори з люцерною підвищують здатність тканин до регенерації, нормалізують роботу серцево-судинної та нервової системи, знімають свербіж та набряки, підвищують тонус організму.