02.04.2013
10960

Що таке Хлорофіл?

Хлорофіл є зеленим пігментом рослин , який застосовують для лікування шкірних ушкоджень і виразок. Ще з давніх-давен майстерні цілителі використовували цю рослину від різних захворювань. За останні роки медичними центрами різних країн було з'ясовано, що хлорофіл можна застосовувати проти інфекційних та ракових захворювань . На думку багатьох стоматологів, хлорофіл здатний оздоровити порожнину рота та очистити дихання. На початку ХХ століття вченими було з'ясовано, що хлорофіл за будовою дуже схожий з гемоглобіном крові , але у разі структура білка виробляється навколо молекули заліза, а першому навколо магнію. Часто хлорофіл називають кров'ю зелених рослин.

Давайте розберемося докладніше.

Отже, хлорофіл є зеленим пігментом рослин, що реалізовує фотосинтез. Цей процес виглядає так. Двоокис вуглецю поглинається з повітря, а сонячна енергія перетворюється на хімічні зв'язки. Вражаючим є той факт, що при роботі фотосинтезу також виділяється кисень. Тому хлорофіл і називають зеленим дивом природи . У 1940 році про клінічне використання хлорофілу було опубліковано перші наукові дослідження в американському хірургічному журналі. Проведені дослідження показали, що процеси регенерації тканин значно прискорюються після п'яти оперативних втручань. Але в той час були дуже популярні антибіотики, тому більшість лікарів віддавали перевагу саме їм. Упродовж двох десятиліть стоматологи зі штату Мічиган (США) працювали над вивченням впливу хлорофілу на мікроекологію ротової порожнини. Доктором Робертом Нарою було розроблено програму профілактики карієсу зубів із застосуванням зубної пасти, у якій містився хлорофіл. Лікар вважав, що оскільки хлорофіл бере участь у фотосинтезі, він має пряме відношення до продукції кисню. З цього випливає той факт, що саме кисень є дуже сильним антибактеріальним агентом. Згодом це було доведено практично щодо бактерій, які викликали карієс.

Вчених медиків залучило як зовнішнє застосування хлорофілу. Однією з найбільш приголомшливих властивостей хлорофілу є антибактеріальна дія , причому його можна застосовувати при банальній застуді, хронічній виразці шкіри, гострому синуситі або ерозії шийки матки. Лікарі завжди наголошували на певних позитивних зрушеннях. Хлорофіл абсолютно безпечно можна використовувати як зовнішньо, так і всередину.

У 1976 ізраїльськими вченими було проведено успішний ряд дослідів на мишах, які хворіли на гострий панкреатит. Причому було використано різні способи введення хлорофілу. До цього японськими вченими також було доведено продуктивність хлорофілу при різноманітних інфекційних захворюваннях.

У штаті Техас у 1979 році також було проведено цікаву низку досліджень. У мишей, які страждали на пухлину товстої кишки, при прийомі їжі з хлорофілом пухлина не розвивалася далі. Це вкотре доводить той факт, що вживання овочів знижує ризик розвитку ракових хвороб, а насамперед кишечника.

Японськими вченими було вивчено близько шістдесяти видів рослин та овочів. Було доведено, що більшість з них мають антиканцерогенні властивості . А ось нагрівання та кип'ятіння позбавляють рослин цих функцій.

Доктор Чіу Нан Лай, який працює в клініці "Андерсон Хоспітал", вважає, що саме хлорофіл виступає в ролі головного антиканцерогенного фактора . Всі рослини, які багаті на хлорофіл, наділені особливими антимутагенними властивостями . Такими рослинами є брюссельська капуста, шпинат, люцерна, спіруліна, броколі, мангольд - листяні буряки, пшеничні та ячмінні паростки. Екстракти, свіжі овочі, зубна паста та мазі, що містять хлорофіл, є своєрідною природною "зеленою аптекою".

У березні 1950 року вчений медик Говард Весткотт написав доповідь, у якій чітко роз'яснив, що при постійному прийомі хлорофілу всередину пропадає неприємний запах тіла та запах з рота. Згідно з дослідженнями, проведеними Весткоттом, достатньо приймати всього сто мг хлорофілу на день (найкраще з ранку), щоб досягти хорошого результату у 90% випадків. Навіть після куріння або вживання цибулі, завдяки хлорофілу, буде зберігатися свіже дихання.

При прийомі хлорофілу усувалися стійкі запахи у хворих з нетриманням сечі та запахи, які пов'язані з менструальними виділеннями.

Хлорофіл здатний надавати стимулюючу дію на різні органи та системи - легеневу, сечовивідну, серцево-судинну та шлунково-кишкову. Крім цього відбувається активізація кровотворення, а у матерів-годувальників пропадають проблеми з лактацією , що особливо актуально в наші дні штучного вигодовування немовлят.

У світі люди дуже несерйозно ставляться до такого подарунку природи. Якщо спостерігати за тваринами, то можна часто помітити дивовижну картину поїдання трави.

Позитивним є той факт, що хіміотерапія починає потихеньку відходити в минуле, і все більше лікарів користуються саме "зеленою аптекою".

Американською компанією Natures Sunshine Products був накопичений досить великий досвід застосування хлорофілу . Лікарі країн СНД уже давно успішно використовують хлорофіл від багатьох захворювань. Його часто призначають для профілактики та при ускладненнях із вагітністю, при анемії, при лікуванні гнійно-септичних, а також гострих та хронічних захворювань. І це лише кілька прикладів успішного застосування продукту.

Насправді за той час, який компанія NSP працює на ринку Росії, велика кількість людей позбулася найскладніших патологій завдяки цьому корисному продукту.

Кілька чайних ложок Рідкого Хлорофілу рекомендується приймати щодня . Найчастіше для промислового одержання хлорофілу використовується люцерна . З її свіжого листя добувають сік, який висушують за спеціально розробленою технологією і потім або перетворюють на капсули, або готують розчин. Ці форми практично рівнозначні за ефективністю, просто в рідкому вигляді продукт вбирається легше і очікуваний результат настає швидше. Люцерна вважається найбагатшим джерелом хлорофілу , але незважаючи на це, у деяких країнах її вважають простою травою для годування худоби. В інших країнах вона шанується як лікарська панацея.

Завдяки своїй потужній системі коріння, люцерна витягує поживні матеріали з великої глибини, ніж вона і відрізняється від інших овочевих культур, які задовольняються лише поверхнями. Тому люцерна містить дуже якісний склад, різні вітаміни і мікроелементи . До слова, вона містить у чотири рази більше вітаміну С , ніж цитрусові. Також рослина багата на бета-каротин, вітамін К, В6, D, Е, ніацин. Вітамін К просто необхідний хворим, які мають схильність до тромбозів для запобігання кровоточивості. У багатьох зелених рослинах міститься вітамін U, який знижує ризик утворення виразки та дванадцятипалої кишки. Люцерна є найбагатшою рослиною на мінерали. Серед вивчених рослин, вона має найвищий вміст кальцію.

Люцерна здатна попередити утворення оксалатного каміння в нирках . Залізо, калій і магній також представлені у формі, що легко засвоюється. Крім цього, люцерна містить вісім незамінних амінокислот, які є необхідними для синтезу білків. Люцерну часто призначають при метаболічних порушеннях – атеросклерозі, діабеті, дегенеративних захворюваннях суглобів тощо. Також лікарі рекомендують люцерну як адаптагенний продукт , що буде особливо актуально в наш час постійних стресів.

Можна сказати, що багато функцій люцерни відносяться і до хлорофілу. Для отримання корисних екстрактів хлорофілу застосовуються дуже складні та високотехнологічні методики. Тому не варто намагатись готувати цей напій самостійно. До того ж невідомо, скільки активних компонентів зможе засвоїти організм людини.

Кожен із нас може приготувати зелений напій, особливо це актуально навесні та влітку. Знадобиться одна/дві склянки води, свіжа зелень (ревінь, мангольд, шпинат, кульбаба і т.д.) і міксер з ріжучими лопатями. Цей напій не буде вражати своїми смаковими якостями, тому ви можете додати до нього якийсь солодкий сік.

Замислюйтесь про своє здоров'я та здоров'я своїх близьких, яким необхідно харчуватися зеленими продуктами цілий рік.

Материал был полезен? Поделитесь им со своими друзьями в соц. сетях!

Написати відгук
Задати питання
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.