Природні олії та жири складаються з насичених жирів. Але в кожному корисному жирі є трохи шкідливих інгредієнтів. Поліненасичені жирні кислоти (ПНЖК) повинні бути присутніми в кожному організмі, але проблема полягає в тому, що організм не може реалізовувати їх синтез.
З цієї причини їх називають незамінними. На жаль, у наших продуктах їх дуже мало. Наприклад лецитин знаходиться в багатьох продуктах, а ось ПНЖК містяться в дуже мізерній кількості. Існує два типи ПНЖК. Омегу-3 можна знайти в риб'ячому жирі, олії з льону та козячому молоці. Омега-6 знаходиться в олії з соняшників, бавовни, кукурудзи, сої та вечірньої примули, а також у насіннях та горіхах.
Співвідношення першого та другого типів має дорівнювати 1:4, тоді як у людей воно становить 1:27. Було з'ясовано, що їжа з морськими жирами знижує ризик виникнення тромбозів, емболій та патологій у роботі серця та судин. Пізніше ці дані підтвердилися у багатьох дослідженнях різних країн.
ПНЖК знижують ризик розвитку атеросклерозу, знижують кількість холестерину, знімають запалення. Вони перешкоджають виникненню тромбів, оскільки контролюють рухливість тромбоцитів. ПНЖК підтримують роботу наших клітин та виробляють нові. Також вони утворюють гормональні речовини, які позитивно впливають на діяльність кожної системи нашого організму. У нашому мозку є дуже багато жирних кислот. Нестача омега-3 погіршує пам'ять та гальмує діяльність.
Омега-3 дуже важлива для клітинних мембран , що знаходяться в головному мозку. Вони мають властивістю передавати нервові імпульси. Якщо омега-6 споживати у комбінації з магнієм, цинком, селеном та вітамінами В6, С, А та Е, вона перетвориться на простагландин Е1, який підвищує імунітет, знижує запалення, приводить до норми вагу та рівень інсуліну, контролює діяльність мозку та нервову систему нормалізує обмін речовин.
Компанія NSP давно випускає якісну "Омега-3". Продукт можна споживати для запобігання та лікування різних хвороб.