19.05.2016
4162

Чому потрібно їсти більше розмарину?

З давніх часів розмарин застосовують як пікантну спецію та лікувальну рослину. Крім додавання до кулінарних страв, розмарин використовували для лікування хвороб протягом багатьох століть. Наші предки не помилилися, сподіваючись на цілющі якості цієї рослини.

Розмарин у народній медицині

Розмарин дуже люблять вживати жителі Африки, Індії, Південної Європи, Криму та Філіппін. Вони часто додають цю рослину до різних страв. Цілюща трава нормалізує систему травлення та підвищує вироблення шлункового соку, що дуже актуально для багатьох людей. Також розмарин дуже корисний для людей, які страждають від стресів та неврозів. Трава лікує нервові розлади, невралгічні болі, а також розслаблює організм та покращує настрій. Крім цього, рослина покращує циркуляцію крові, відновлює тонус організму та допомагає при статевій слабкості.

У листі розмарину знаходиться багато ефірних олій, корисних смол, дубильних речовин і т. д. Тому розмарин допомагає справлятися із застудними захворюваннями, знищує мікроби, грибки та віруси. Рослина є корисною і для покращення пам'яті, розумової діяльності. Ще в 15 столітті давні лікарі рекомендували вживати розмарин людям з порушеннями роботи мозку. Сучасні вчені вважають, що цілюща трава може захистити людей від хвороби Альцгеймера та погіршення розумової діяльності у похилому віці.

Нещодавно було встановлено, що розмарин містить антиоксиданти, які не дозволяють шкірі передчасно старіти.

Тепер ви знаєте, яку користь розмарин приносить нашому організму. Намагайтеся додавати його до різних страв – це додасть вашій їжі нові нотки і зробить її неповторною. Так як велика кількість розмарину з'їсти неможливо, рекомендується вживати його у складі вітамінів, наприклад, Супер Комплекс, Локло або Шкіра Волосся Нігті.

Материал был полезен? Поделитесь им со своими друзьями в соц. сетях!

Написати відгук
Задати питання
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.