21.08.2013
5284

Синтетика у вітамінах НСП? Ні не чув!

Компанія NSP виробляє якісні біологічно активні добавки - вітаміни, нутрієнти та трави тільки з натуральної сировини. Джерела є повністю натуральними , їх одержують із рослин та мікроорганізмів. Багато поживних речовин видобувають з овочевих і фруктових джерел, а деякі компоненти отримують шляхом бактеріального бродіння. Наприклад, саме останнім способом отримують вітаміни групи В. З олій овочів та жирів риб видобуваються жиророзчинні вітаміни. Сировина ретельно відбирається , а потім тестується відділом забезпечення якості.

За назвою вітаміну не завжди можна визначити його натуральність чи синтетику. Всім відомо, що аскорбіновою кислотою позначають вітамін С , але він може бути штучно синтезований, так і отриманий з рослинної сировини. Тіаміном називають вітамін В1, рибофлавіном – В2, холекальциферолом – D.

Трапляються рідкісні випадки, коли назва визначає походження вітаміну . Розглянемо це з прикладу вітаміну Е . У назві DL-альфа токоферол, літера L вказує на синтетичне походження. Якщо цієї літери немає, значить компонент є натуральним, а отже й ефективнішим.

Багато продуктів NSP представлені моно варіанті, але вони також отримані з натуральних джерел. Для того, щоб надати таким продуктам більше комплексних властивостей, використовуються такі методи:

  • Застосовується база SynerPro, у складі якої міститься зневоднена броколі, червоний буряк, помідор, капуста, біофлавоноїди, морква, розмарин, куркума, китайська капуста, гесперидин.
  • Продукти компанії NSP містять цілі сімейства вітамінів . Наприклад вітамін Е з селеном включає альфа, бета, гама і дельта токофероли, а також альфа, гама, дельта токотрієноли. Більшість виробників включають лише альфа токоферол. Токотрієноли отримують з рослини аннатто, що росте лише в тропічній Америці. Його насіння використовують як природний барвник для жовтого та помаранчевого відтінків, який надається сирам, маргарину та маслам. Існує навіть олія з насіння аннатто, яка поширена в карибській кухні. Що стосується токоферолів, їх одержують шляхом пресування соєвих зерен.
  • Ще одним прикладом є вітамін С. Фахівці компанії комбінують вітамін С з іншими натуральними компонентами, що знаходяться з ним у природі, тим самим збільшуючи його біодоступність. Наприклад із соком апельсина, біофлавоноїдами, рутином або екстрактом шипшини.

Для гарантії виробництва виключно якісних продуктів компанія проводить тестування джерел і вже готових продуктів. У лабораторіях проводиться понад 300 різних тестів . Розширення виробництва дозволило виробляти продукти відповідно до стандарту GMP. Завдяки такій кількості тестів, компанія впевнена в якості продукції, що випускається. Докладніше про контроль якості можна почитати тут .

Материал был полезен? Поделитесь им со своими друзьями в соц. сетях!

Написати відгук
Задати питання
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.