18.12.2016
3517

Трансізомери жирних кислот та Омега-3

Технічний прогрес спричинив віддалення людини від природи. Продукти харчування від сільськогосподарських угідь до магазинних вітрин проходять довгий шлях. Виробник прагне отримати високий прибуток за мінімальних витрат. Про збереження корисних речовин у харчуванні мало хто дбає.

На перший план у продуктах масового харчування виступають ТІЖКі-трансізомери жирних кислот. Дуже співзвучно з ПНЖК, але протилежно до змісту.

Термічна обробка жирів та олій, включаючи рослинні, змінює глибинний зміст продукту. Молекули, які, проникаючи з їжею в організм, мали б нести користь, стають шкідливими і несуть загрозу на клітинному рівні. Трансжирні кислоти насичують кров холестерином, провокуючи розвиток атеросклеорозу. ТИЖКи мають здатність проникати в організм немовлят з молоком матері. Як упізнати небезпечний продукт? Не чекайте, що виробник напише: небезпечно! Не брати! Навпаки, етикетка буде прикрашена словами про вітаміни та користь. Слово, що визначає шкідливий продукт: «гідровані» або «гідрогенізовані» олії.

Як бути? Вихід є! Забезпечити організм корисними кислотами за допомогою БАД Омега-3 компанії NSP. Особливо корисний цей комплекс вагітним жінкам. Якщо в організмі досить корисних жирів – ПНЖК, то шкода від вживання гідрогенізованих олій буде мінімальною. У них не буде можливості вбудуватись у клітину та порушити її цілісність.

Материал был полезен? Поделитесь им со своими друзьями в соц. сетях!

Написати відгук
Задати питання
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.