04.12.2016
3708

Амінокислоти у продуктах харчування

Амінокислоти – незамінна складова кожного живого організму. Вони є похідними для білків, які структурують тканину людського організму. Для повноцінної роботи живого організму необхідно 20 амінокислот, але 8 їх є по істині незамінними. Вони не синтезуються, а постачаються разом із продуктами. Що це за амінокислоти? І якій їжі слід надати перевагу, щоб забезпечити свій організм усім необхідним?

  1. Валін міститься в грибах і м'ясі, арахісі та зернових, а також у молочних продуктах.
  2. Ізолейцин поставляється в організм разом з мигдальним горіхом, кешью і насінням, з куркою та яйцями, нутом, сочевицею, соєю, а також рибою, м'ясом, печінкою та житом.
  3. Лейцин надходить з горіхами, насінням, вівсом, бурим рисом, сочевицею, куркою, яйцями, рибою.
  4. Лізин удосталь міститься в пшениці, горіхах, амаранті, м'ясі, рибі та молокопродуктах.
  5. Метіонін надходить разом з рибою, м'ясом, молоком, яйцями, бобовими та соєю.
  6. Треонін є невід'ємною складовою молочних продуктів, яєць, горіхів та бобових.
  7. Триптофан експортується в організм із сушеними фініками, бананами, кедровими горіхами та арахісом, з бобовими та вівсом, кунжутом, молокопродуктами, рибою, куркою, індичкою та м'ясом.
  8. Фенілаланін можна отримати, вживаючи в їжу бобові і горіхи, м'ясо, рибу, курку і яйця, а також молочні продукти.

Материал был полезен? Поделитесь им со своими друзьями в соц. сетях!

Написати відгук
Задати питання
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.