19.03.2019
3587

Як уникнути 90% помилок скоєних людьми під час дієти, посту, веганства!

Доброго дня!

У сьогоднішньому випуску поговоримо з Вами про те, що зробити, щоб стати ще активнішою та продуктивнішою, знизити вагу до літа, стати бадьорими та ефективними!

Перш ніж приступимо до конкретного алгоритму, давайте окреслимо класичну ситуацію.

За статистикою понад 90% людей після зимового періоду часу відчувають такі симптоми як:

  • синдром хронічної втоми,
  • сонливість,
  • запаморочення,
  • апатію,
  • депресію,
  • загострення хронічних захворювань,
  • набір ваги,
  • в'янення і тьмяний колір шкіри.

Причини цьому рік у рік одні й ті самі: відсутність сонячного світла та вироблення вітаміну D, оброблена їжа, яка втратила всю поживну цінність у підвалах, консервація та тепличні овочі, малорухливий спосіб життя та авітаміноз.

Тобто організм більшої кількості людей перебував усі три, а то й п'ять місяців зими у стані спокою, так званій сплячці.

І, звичайно, коли шуби скинуті, і на зміну їм приходять сукні та туфлі, - вигляд у дзеркалі не тішить.

Виникає риторичне запитання: Що робити?

У весняний період у багатьох народностей та віросповідань ми спостерігаємо різні обмеження в харчуванні: піст, голодування, утримання від вареної їжі – сироїдіння. Хтось дотримується цього розпорядження суворо, як розписано, хтось просто починає сідати на дієту.

У такому обмеженні є свої позитивні сторони, які допомагають тілу розвантажитись від важких білкових продуктів. Клітковина з овочів та фруктів нормалізує випорожнення, очищає кишечник, відбувається олужнення всіх внутрішніх середовищ організму. Людське тіло поступово позбавляється токсичних речовин, які накопичилися протягом зимового часу.

Якщо створити для організму певні умови, процес відновлення відбувається комфортно і без шкоди для здоров'я.

Але найчастіше , з практики, ми спостерігаємо, що у більшості бажаючих постити (або дотримуватися дієти) раціон був мізерний за поживною цінністю і до цього, а став ще катастрофічнішим.

Чому так відбувається? Тому що до такого раціону не можна підходити без знання фізіологічної потреби внутрішньоклітинного харчування.

Що ж робити? Давайте розумітися.

Ми в жодному разі не хочемо переконати Вас у виборі постити чи ні, голодувати чи ні…

Мета нашого посилу до Вас – допомогти усвідомлено підійти до вибору продуктів у такий період, розуміючи для чого Ви це робите та що відбуватиметься з Вашим тілом, якщо цього не робити.

Ми не торкаємося духовної складової посту, ми не говоримо про “правильність” Ваших дій, оскільки це Ваш вільний вибір.

Ми говоритимемо лише про фізіологічні засади. Ці принципи підійдуть і для тих, хто перейшов на веганство або сироїдіння, або будь-який інший тип харчування, в якому відсутні продукти тваринного походження: м'ясо, риба, яйця, кисломолочні продукти, олії тощо

Головне наше завдання – не нашкодити!

Що відбувається, коли ми переходимо на харчування лише вуглеводною їжею?

Найчастіше в раціоні людини, яка вирішила харчуватися кашами, овочами, зеленню з'являється багато простих вуглеводів з високим глікемічним індексом, які опосередковано призводять до таких наслідків:

  • глікація білкових структур , тобто порушення структури всіх білкових молекул, які будують наше тіло – колаген, еластин, м'язи, стінки судин, еритроцити тощо. Обов'язково подивіться у розсилці лист про красу та молодість шкіри, де ми дуже докладно описуємо цей процес.
  • прогоркання жиру , тому що більшість людей робить вибір у бік рафінованого цукру, борошна, олії. Каші вживаються шліфовані, тобто в їжу не потрапляє достатня кількість вітамінів і мінералів, а лише крохмалиста складова, яка створює текстуру на кшталт клею з борошна всередині ШКТ і провокує запальні процеси. Можна багато прикладів назвати, але головна ідея в тому, що в цей період триває колосальна нестача продуктів з антиоксидантними властивостями, що містять вітаміни та мінерали.

Наприклад, щоб отримати мінімальну добову потребу у вітаміні С, необхідно за добу з'їсти до 5 кг яблук, якщо вони вже 2 місяці пролежали у підвалі. І в даному прикладі ми заплющуємо очі і не говоримо про якість даного яблука, бо з'їдати 5 кг щодня неможливо! Для отримання добової норми такого мінералу як мідь необхідно за добу з'їсти близько 500 г фундука.

  • ожиріння відбувається за рахунок підвищення рівня цукру в крові та інсулінової реакції підшлункової залози, коли зайвий цукор із крові в процесі метаболізму накопичується у вигляді вісцерального внутрішнього жиру (на серці, печінці, брижі кишечника тощо)
  • в'янення шкіри оскільки шкірі необхідні білки та вітаміни, яких немає в тих продуктах, які лежать у Вас у тарілці

  • розвиток грибкової інфекції супроводжується свербінням, алергіями, виділеннями, почервоніннями шкірних покривів через те, що грибкові інвазії "люблять" цукру, що людина і дає у величезній кількості у вигляді вуглеводів: хлібобулочні вироби, солодощі, каші швидкого приготування.
  • загострення проблем з ШКТ безперечно мають місце, оскільки перехід на зовсім новий тип харчування призводить до зміни кислотно-лужного балансу внутрішнього середовища організму, до зміни мікрофлори кишечника і в результаті до здуття і запорів.

  • Набряки часто при переході тільки на вуглеводне харчування, внаслідок відсутності головних транспортерів води в клітину - амінокислот. Навіть якщо Ви вживаєте білок рослинного походження, Ваш організм повинен адаптуватися до травлення рослинного білка, а це часом займає багато часу.

Ці симптоми ми не взяли зі стелі, а констатуємо факти з прикладів - звернень наших постійних покупців з такою симптоматикою, з року в рік, саме в цей період.

Якщо Ви знайшли у себе хоча б один із перелічених вище симптомів або хочете попередити появу таких симптомів, обов'язково дочекайтеся наступного листа!

{$name}, у наступному листі ми поговоримо про основні правила складання пісного та веганського меню. Ви отримаєте готове рішення, як зберегти здоров'я за допомогою усвідомленого вибору продуктів за будь-якого раціону.

Завжди раді питанням, здоров'ю Вам та Вашим близьким!

З повагою команда Клубу NSP!

Материал был полезен? Поделитесь им со своими друзьями в соц. сетях!

Написати відгук
Задати питання
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.