Нестача кальцію загрожує дуже сумними наслідками. Він особливо важливий для зубів та кісток. Існує стереотип, що основним ресурсом кальцію є молокосодержащие продукти. Але чи це так? Давайте розглянемо, як справи насправді.
Існують продукти, які містять набагато більше кальцію, ніж молоко. Пропонуємо вам познайомитися з ними краще. Вміст кальцію в 100 г продуктів:
- Мак – 1500 мг
- Кунжут – 700-1000 мг
- Кропива – 700 мг
- Великий подорожник – 400 мг
- Насіння – 360 мг
- Мигдаль – 260 мг
- Шипшина – 250 мг
- Петрушка – 240 мг
- Лісовий горіх – 230 мг
- Насіння амаранту – 200 мг
- Крес салат – 220 мг
У 100 г молока корови перебуває всього 125 мг цього мінералу, а сирі – 85 мг.
Для нормальної роботи організму потрібно 1000 мг кальцію щодня, тому складно заповнити його нестачу за допомогою продуктів. Нутриціологи рекомендують періодично використовувати спеціальні комплекси, які включають цей мікроелемент. Одним із них є Кальцій Магній Хелат.