31.03.2013
6039

Поговоримо про здоров'я

Сьогодні ми поговоримо про здоров'я, розглянемо базові принципи його відновлення та підтримки у сучасних життєвих умовах, а також з'ясуємо якомога звичайнісінькій міській людині вплинути на своє здоров'я.

1. Фактори, що впливають на здоров'я людини

Існує п'ять факторів, що впливають на людське здоров'я – психологія, повітря, фізична активність, вода та їжа. Усі ці фактори є дуже важливими. У наш час досить часто зустрічаються люди, які виділяють лише один підхід, наприклад лише воду, духовні практики або фізичну активність. Це, звичайно, непогано, але якщо ви хочете отримати максимальний результат, бажано задіяти всі п'ять факторів. Давайте докладніше зупинимося на їжі та воді, оскільки саме з них можна розпочати свій шлях до здорового життя.

2. Харчування організму

Відомо, що клітини людини живуть недовго. Вчора ви складалися з одних кліток, а вже сьогодні з інших. Люди часто запитують себе: " Навіщо щодня вживати вітаміни, ферменти, амінокислоти та інше? ". На це питання можна дати дуже просту відповідь – наші клітини мають властивість змінюватися щодня, тому їм просто потрібна будівельна матерія. Якщо клітини не отримуватимуть вітаміни, вони просто народяться неповноцінними. А коли народжується група неповноцінних клітин, органи, та був і цілі системи організму перестають правильно реалізовувати свої функції, у результаті виникають хвороби. Тому неважко здогадатися, що причиною багатьох хвороб є неправильна робота клітин. Для повноцінної роботи, клітині просто необхідні білки, вітаміни, поліненасичені жирні кислоти, мінерали, ферменти, і потрібні вони щодня.

Організм людини складається з амінокислот, а людина споживає лише рослинну чи тваринну їжу, тому організму доводиться перебудовувати цю їжу на потрібну форму. Виходячи з цього можна легко зрозуміти причини алергії. Вона проявляється у тих випадках, коли бар'єр у кишечнику працює погано, тому чужорідний білок може потрапити разом з їжею чи іншими способами в кров, чим і спричинить алергічну реакцію . Також алергія може виникнути через велику кількість паразитів, дріжджів, бактерій або грибів в організмі, які мають властивість викидати в кров чужорідний білок, внаслідок чого з'являється алергічна реакція.

Амінокислоти мають великий недолік - вони схильні руйнуватися при температурі більше вісімдесяти градусів. Тому коли продукти піддаються варінню чи смаженню, там практично не залишається амінокислот.

Як рослинні та тваринні амінокислоти перебудовуються на людські?

У цьому процесі мінерали запускають процес перебудови вітамінів, а цим керують ферменти. Організм людини може засвоювати тільки натуральні вітаміни та органічні матеріали , які знаходяться в рослинах, овочах, фруктах та колоїдних сполуках. Тому обдурити організм хімічними вітамінними комплексами просто не вдасться.

Ферменти та вітаміни є дуже вразливими сполуками. Вони руйнуються від температури, сонячного світла та часу. Наприклад, у варенні вітамінів бути просто не може, оскільки якби вони там були, воно б забродило. Але найбільше ферменти та вітаміни руйнуються не від сонця, а саме від консервантів, які часто застосовують у сучасній їжі.

Найбільш відомими консервантами є сіль, цукор та оцет . У завдання консерванту входить зупинка процесу псування продуктів. Щоб зупинити цей процес, необхідно вбити усі вітаміни. Тому всі продукти, які містять консерванти, не мають ферментів і вітамінів. На сьогоднішній день ми відчуваємо дуже гостру нестачу практично всіх вітамінів. Варто лише подумати про те, які продукти ми купуємо в магазинах і багато речей відразу стануть очевидними. З сучасною їжею просто наївно вважати, що ви отримаєте необхідні поживні речовини.

Сучасні продукти є результатом процвітання хімічної промисловості. Туди відноситься молоко, яке зберігається близько півроку, або фрукти, що також не псуються місяцями. Практично на будь-якій упаковці можна звернути увагу на букву Е із зазначеним індексом. Багато з таких продуктів заборонені, проте продовжують продаватися в магазинах.

Ще одними важливими компонентами , які просто необхідні для повноцінної роботи клітин, є поліненасичені жирні кислоти . Вони потрібні для того, щоб клітини та обмінні процеси функціонували нормально. До поліненасичених жирних кислот відноситься Омега-3, Омега-6 та Омега-9. Всі ці жири повинні обов'язково входити до щоденного харчування людини. У харчуванні особливо бракує Омеги-3, тобто. риб'ячого жиру. Тут потрібно дуже уважно ставитися до покупок, оскільки багато виробників отримують Омегу-3 з печінки риб, а вона є дуже брудним органом.

Давайте підіб'ємо підсумки.

  1. Вітаміни, ферменти, мінерали та амінокислоти працюють ланцюжком, тому якщо чогось не вистачатиме, клітина вже не зможе працювати повноцінно. Якщо таких клітин буде дуже багато, з'явиться захворювання.
  2. Щодня в організмі людини народжується сто мільярдів нових клітин. Поставте собі питання, скільки будівельного матеріалу ваші клітини взяли сьогодні?
  3. Купуючи в аптеці вітаміни, ви купуєте синтетику та неорганічні мінерали, а ніщо з цього організмом просто не засвоїться.

4. Роль води

Вже давно відомо, що людина на 80% складається з води, тому вона є свого роду контролером багатьох процесів в організмі. Для нормального перебігу цих процесів воду потрібно регулярно змінювати і поповнювати. Давайте розглянемо два параметри води – якість та кількість.

Здоровій людині потрібно вживати 30 мл води на кілограм ваги на день. Це фізіологічна норма. Якщо людина хворіє, води потрібно випивати у півтора рази більше за норму. Насамперед лікарі повинні запитувати у пацієнта, яку кількість води на день він випиває. Якщо щоденне споживання води значно відрізняється від зазначеної норми, потрібно поступово привчати організм до необхідної кількості рідини. Причому сік, чай чи кава до цього не мають жодного стосунку. Вони є своєрідною їжею, для перетравлення якої потрібні ферменти. Ніхто не миє підлоги чи голову чаєм, тому також потрібно відноситься і до наших клітин. Їм потрібна чиста структурована, жива вода, яка мінералізована лужними мінералами. Кислотно-лужна рівновага вимірюється в одиницях від 1 до 14.

  • 1 до 7 - є кислим середовищем;
  • 7 до 14 - лужним середовищем;
  • 7 - нейтральним середовищем.

Кров є слаболужним середовищем, оскільки має pH=7,4 - 7,5. Тому виходить оптимальне перенесення кисню до тканин і клітин організму. Але дуже часто через неправильне харчування, нестачу води та застосування в їжу кислих продуктів відбувається закислення організму. Більшість сучасних продуктів харчування є кислими – булочки, батони, цукор та його замінники, газовані напої тощо. Коли організм забруднений, перенесення кисню до органів та тканин погіршується, погано засвоюються мінерали, а деякі навіть виводяться з організму. Відповідно страждають дуже важливі органи, знижується імунітет, підвищується ризик серцево-судинних патологій, кістки стають крихкими та багато іншого. Варто задуматися про вживання більшості солодких та газованих напоїв, оскільки від великої кількості кислоти порушується механізм її виведення та організм зазнає дуже сильної інтоксикації. Єдиним виходом є олужнення організму. Вчені досі знаходяться у пошуках засобу від раку, але у здоровому організмі просто не можуть виникнути пухлинні клітини, бактерії, віруси, грибки, паразити тощо.

5. Агресія вірусів, дріжджів, бактерій, грибків та паразитів

Якщо серйозно замислитися "про братів наших менших", неважко зрозуміти, що вони вживають те саме, що й ми. Вони можуть навіть керувати людиною. Наприклад, якщо дитину вирве після голівки часнику, швидше за все в її організмі знаходяться паразити, які виділяють речовини, що викликають блювання, щоб людина перестала їсти те, що їм не подобається. Якщо людина дуже любить їсти солодке, можна з великою ймовірністю стверджувати, що в її організмі є грибкова інфекція.

Що можна зробити?
  1. Пам'ятайте, що імунну систему щодня необхідно годувати;
  2. Слідкуйте за відновленням кислотно-лужного середовища організму;
  3. Користуйтеся продуктами рослинного походження, оскільки фармакологія та здоров'я є зовсім різними речами.
  4. Що потрібно робити, щоб зберегти чи відновити здоров'я?
  • Для початку необхідно розпочати з психології. Потрібно відвикати від звички лікуватися та прийти до звички просто бути здоровим. Люди, які бажають бути здоровими, думають про своє здоров'я ще до того, як його втратять. А якщо й захворіють, відразу починають кардинально змінювати свій спосіб життя, думати про правильне харчування та позбавлятися шкідливих звичок.
  • Необхідно позбавиться вживання шкідливої їжі та напоїв. До них відносяться булочки, чіпси, "їжа, що не псується", продукти з добавками Е, соки з пакетиків, газовані напої, розчинна кава і багато іншого.
  • Обов'язково потрібно привести в норму водне середовище організму та випивати достатню кількість води на день.
  • Організм рекомендується періодично чистити, особливо шлунково-кишковий тракт, лімфатичну систему, а також застосовувати протипаразитарні програми.
  • Не забувайте про щоденне харчування клітин, оскільки годувати потрібно саме їх, а не шлунок чи очі.

Материал был полезен? Поделитесь им со своими друзьями в соц. сетях!

Написати відгук
Задати питання
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.