13.05.2014
5630

До чого призводить швидке харчування?

Швидким харчуванням сьогодні називають фастфуд. Це їжа відноситься до страв швидкого приготування. Виробники цієї їжі наголошують на зручності, що її можна швидко приготувати і швидко з'їсти.

Мало хто знає, але все почалося ще з Стародавнього Риму, де всюди розкидали невеликі харчевні. Як правило, вони розташовувалися на базарах, де продавці пропонували всілякі ласощі. На той час були дуже затребувані коржики, виготовлені з дріжджового тіста і змащені оливковою олією. Зовні вони виглядали як піца і навіть використовувалися як їстівні тарілки. Китай також досяг успіху в цьому напрямку. На базарах продавали локшину швидкого приготування. Європа та Індія славилася різноманітними коржиками. Росія ж воліла пиріжки та млинці.

Ніша швидкої їжі бере свій початок із 1920 року. Наступного року відкрилася фірма "Вайт Кастл", яка першою почала пропонувати гамбургери. Невелика ціна та інтерес до новинки штовхали покупців на покупку. Власник компанії виявився гарним маркетологом і розпорошив усі сумніви щодо шкідливості продукту. Переодягнені в лікарів люди купували гамбургери, називаючи себе лікарями. Після 1940 у цієї фірми стали з'являтися конкуренти. Причому одного з них знаємо дуже добре. Це "Макдональдс", що швидко розвивається. Старт цієї компанії був дуже різким і сьогодні глобалізація масштабів Макдональдс просто вражає. Але останнім часом продажі в Європі та США різко пішли на спад. Це пов'язано з розвитком промисловості здорового харчування. На жаль, країни СНД дуже відстають у розвитку цієї індустрії.

Вже давно відомо, що напівфабрикати містять багато хімічних та шкідливих компонентів . Це всілякі харчові компоненти, барвники, жири, ароматизатори, велика кількість цукру, розпушувачі та ін. Американськими фахівцями було з'ясовано, що фаст-фуд дуже небезпечний для нервової системи кожної людини. При тривалому споживанні цієї їжі може пошкодитися нервова тканина та важливі структури мозку. Трансізомери жирних кислот порушують будову клітин, нейронів, імунну систему, знижують кількість тестостерону, збільшують ризик появи цукрового діабету та онкозахворювань. Вони входять до складу крекера, картопляних чіпсів, печива тощо.

Англійські вчені багато років досліджують вплив фастфуду на організм людини. Було з'ясовано, що любителі швидкого харчування частіше переносять інфаркти, помирають від ішемічної хвороби серця та страждають на рак молочної залози.

Материал был полезен? Поделитесь им со своими друзьями в соц. сетях!

Написати відгук
Задати питання
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.