22.05.2016
3190

Журавлина - дізнайтеся всю користь ягоди!

Головна цінність журавлини полягає в тому, що вона є природним антиоксидантом, який захищає клітини нашого організму від раннього старіння. Але ця ягода має й інші корисні властивості, про які необхідно знати.

Склад та корисні властивості журавлини

У ягоді міститься вітамін С, групи В, РР, Е, К. Також вона містить безліч органічних кислот, які є неймовірно корисними для організму. Вони відновлюють травлення та обмінні процеси, а також швидко нейтралізують мікроби. Саме тому журавлина просто незамінна в період вірусних та бактеріальних інфекцій. Маленька, але поживна ягода містить велику кількість магнію, калію, заліза, марганцю і т.д. Також у ній знаходиться цинк, натрій, молібден, фосфор, хром та інші корисні мікроелементи.

У складі журавлини були виявлені моносахариди (глюкоза і фруктоза), що беруть участь у харчуванні мозкових клітин, а також живлять нервову та м'язову тканину. Моносахариди розподіляють холестерин і регулюють кислотно-лужну рівновагу організму. Завдяки наявності поживних речовин, вживання журавлини попереджає виникнення каменів у нирках, а також інших проблем із нирками та сечовим міхуром.

Крім великої кількості вітамінів, журавлина містить флавоноїди, клітковину та дубильні речовини, які усувають запалення та покращують роботу судин. Вони захищають судини від скупчення холестерину, а також знижують ризик розвитку тромбозу.

Як вживати журавлину?

Найчастіше ягоду вживають у вигляді соків, морсів та екстрактів. Також ви можете ввести журавлину у свій раціон - додавати її в начинку для пирогів, салати, робити джеми та соуси, желе та мармелад. Варто відзначити, що журавлину не рекомендується вживати після заморожування, тому що вона втрачає половину своїх властивостей. Дуже зручно приймати журавлину у складі вітамінів, наприклад Юрай (Уро лакс). Там знаходиться вичавка найкорисніших речовин журавлини, що зберігають свою цінність.

Важливо! Журавлину не слід їсти людям, які мають печію або гастрит з підвищеною кислотністю, тому що ягода містить кислоти, які можуть посилити наявне захворювання.

Корисність чарівних ягід журавлини важко переоцінити, тому якщо ви хочете бути здоровими, обов'язково включіть її у свій раціон. Цей лікувальний інгредієнт допоможе вам продовжити молодість та довголіття!

Материал был полезен? Поделитесь им со своими друзьями в соц. сетях!

Написати відгук
Задати питання
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.