Відомо, що споживання холестерину спричиняє появу захворювань, пов'язаних із судинами. Тригліцериди є жирами рослинного та природного походження. Вони містяться в людському організмі та у складі рослинних олій. В організм потрапляють разом з їжею, виробляються клітинами жирової тканини, кишківника та печінки. Тригліцериди не пересуваються у природному вигляді, вони зв'язуються з білками та переміщаються у вигляді ліпопротеїнів. Зайві тригліцериди потрапляють у печінку і потім перетворюються на ліпопротеїни з низькою щільністю, що спричиняє виникнення хвороб серця та атеросклерозу.
Багато людей переконані, що саме жири піднімають рівень ліпопротеїнів, але найсильніші каталізатори – високі дози алкоголю та цукру, що підвищує рівень холестерину на 60%. Підвищений рівень мають люди з пасивним способом життя і великими відкладеннями жиру. Це призводить до метаболічного синдрому, ожиріння, підвищеного артеріального тиску, високого рівня цукру в крові.
Який тип цукру найбільше піднімає рівень тригліцеридів? Це питання викликає безліч суперечок. Але більшість проведених досліджень посилаються на фруктозу. Столовий цукор на 50% складається із фруктози, тому також вважається каталізатором. Існують певні способи, які дозволяють тригліцеридам підніматися. Давайте розглянемо їх докладніше, оскільки кожна людина має знати цю інформацію.
- Фермент жирових клітин видаляє із кровообігу зайві тригліцериди, а фізична активність та вправи запускають роботу цього ферменту. Тому тригліцериди згоряють, а м'язи, що працюють, забезпечуються енергією.
- Риб'ячий жир містить поліненасичені жирні кислоти. Відомо, що ці кислоти знижують рівень тригліцеридів на 60%. Але багато жирної риби з'їсти неможливо, тому існує альтернатива - біологічно активні добавки. Найефективнішим продуктом є Омега 3.
- Вона регулює обмін жирів і вміст тригліцеридів у крові, покращує роботу мозку, нормалізує сітківку очей, має протиалергічну та онкопротекторну властивість, знижує агрегацію тромбоцитів. Продукт приймають по одному дозуванні двічі на день з їдою.
- Низьковуглеводні дієти вже давно довели свою ефективність. Вміст тригліцеридів не повинен перевищувати більше 150 мг на добу.