10.07.2013
8133

Чотири продукти, які шкодять здоров'ю

Напевно, кожен чув висловлювання про те, що ми є тим, що ми їмо. Це правда, адже наша їжа може подарувати нам відмінне здоров'я чи навпаки – сильно нашкодити. Велика проблема сучасного світу полягає в тому, що практично всі продукти відносяться до синтетичних та сильно відрізняються від натуральної їжі. Якщо продукти такого типу вживати не часто, вони не завдадуть великої шкоди. Але з кожним днем зростає відсоток людей, які харчуються лише синтетичною їжею щодня.

Які продукти особливо шкодять нашому організму?

1) Цукор

Для підтримки здоров'я рекомендується повністю виключити із свого раціону цукор. Але це зробити практично неможливо, тому необхідно максимально обмежити кількість його споживання . Багато людей вважають, що можна просто припинити класти цукор у напої та страви. Але це навряд чи допоможе, оскільки цукор міститься у хімічно зміненому вигляді у більшості продуктів. Уникнути вживання цукру неможливо, якщо ви живете у містах або навіть невеликих селищах. У середньому людина з'їдає до 80 кг цукру за рік! Вживання невеликої кількості цукру негативно впливає на здоров'я. Після його вживання імунна система пригнічується на кілька годин, порушується рівновага ендокринної системи та відбувається гормональний дисбаланс. Тому, якщо ви вживаєте цукор постійно, ваш організм ослаблений цілодобово, а це може призвести до появи багатьох захворювань.

Цукор витягує з нашого організму поживні речовини. При обробці з його складу зникають дуже важливі компоненти. Для повноцінного засвоєння цукру організм змушений доповнювати його молекули компонентами, витягнутими з тканин. Також цукор виводить кальцій з організму, що загрожує розвитком остеопорозу.

Варто відзначити, що натуральний цукор, який міститься в деяких фруктах та овочах, є корисним, а модифікований завдає шкоди.

Здавна багатьма народами світу використовується такий засіб як екстракт Стевії . Він має всі властивості як і цукор, але при цьому не несе негативного впливу на організм. Докладніше...

2) Пшеничне борошно

Практично всі хлібобулочні вироби та макарони виготовляються із білого пшеничного борошна. Вона є дуже практичною та економічною, довго не псується і добре зберігається. У цьому продукті дуже мало корисних елементів. У середньому одна людина з'їдає близько 100 кг пшеничного борошна на рік. Ці цифри змушують замислитись.

Борошно також втрачає свої корисні речовини у процесі обробки. При її вживанні відбувається процес витягування поживних речовин з організму, щоб вона краще перетравлювалася.

Намагайтеся включити до свого раціону цілісні злаки, наприклад пшоно, овес, коричневий рис та інші.

3) Оброблені рослинні олії

Багато хто вважає, що зниження жирності продуктів штучним шляхом робить їх корисними. Насправді корисні лише натуральні здорові жири , вони навіть потрібні організму. Справа в тому, що клітинна мембрана формується саме з жирів ( Омега3 , Лецетин ). Для утворення міцних мембран слід використовувати лише високоякісний матеріал.

При обробці рослинні олії нагріваються до високих температур, тому молекулярні ланцюжки жирів змінюються. Так виробляють солодощі, чіпси чи швидкі сніданки. Такі жири називають трансжирами. Вони є дуже токсичними і шкідливо впливають на клітини. Тому мембрани будуть дуже слабкими, а якщо більшість клітин будуть вразливими, розвиток захворювань не забариться. Використовуйте у своєму раціоні оливкову, кокосову, лляну та конопляну олії. Вершкове масло також має бути натуральним та якісним, щоб принести користь організму.

4) Молоко

Кожен чув про користь молока. Але як показує статистика, у любителів молока частіше виникає рак грудей, остеопороз та діабет. Більшість земної кулі не споживають молоко та її похідні - йогурт, морозиво, сир.

При пастеризації білки денатуруються, їх структура змінюється, але це створює труднощі для нормального засвоєння. Внаслідок такої обробки змінені білки стають токсичними.

Твердження, що молоко має кальцій – помилкове. Цей продукт витягує кальцій із кісток. Білки коров'ячого молока можуть перетворюватися на сильні кислоти, які можуть завдати шкоди організму. Щоб запобігти шкідливому впливу, організм витягує з кісток кальцій.

Не поспішайте вірити всім заявам, які показують на телевізорі. Вам краще відмовитися від перерахованих вище продуктів і вживати лише натуральну та якісну їжу. Звичайно, стати сироїдом у наш час дуже важко, але варто хоча б спробувати обмежити споживання вищезгаданих продуктів. Бережіть своє здоров'я та споживайте більше корисних продуктів!

Материал был полезен? Поделитесь им со своими друзьями в соц. сетях!

Написати відгук
Задати питання
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.