05.08.2013
4624

Відпочинок без печії!

Літо є довгоочікуваною часом для відпочинку та пригод. Кожна людина має різні переваги з цього приводу. Багато людей воліють відпочивати на затишній дачі в тихій обстановці, менша кількість обожнює екстремальні види спорту, ну а більшість мріє про лагідні прибережні хвилі і тепле сонце .

Коли ми збираємося в дорогу, одразу уявляємо собі гарну погоду, спокійне море, чудові прогулянки та екскурсії, галасливі вечори. А ось про хвороби думати нікому не хочеться, і це правильно, але! Якщо ви пам'ятатимете всього кілька правил про грамотне харчування , це допоможе зробити ваш відпочинок приємнішим.

Найпопулярнішим вибором оточуючих є система "все включено". Вона дуже зручна, адже завжди можна вибрати свої уподобання по їжі в будь-який час їди. Відразу представляється скатертина-самобранка або шведський стіл, теплі та холодні закуски, соуси, різні солодощі, гарячі страви та салати, десерти. Але такий бенкет часто обертається печією.

Печія є симптомом порушення правильного травлення . Зазвичай людина часто відчуває печіння або незручність у верхній частині живота або нижній частині грудей. Це насамперед пов'язано з гіперпродукцією соляної кислоти та ферменту пепсину у слизовій оболонці шлунка. Печія може виникнути через попадання їжі назад у стравохід. Оболонка шлунка пристосовується до дуже кислого середовища. Її створює шлунковий сік та травні ферменти. А ось оболонка стравоходу не має належного рівня захисту від учасників процесу травлення, тому при закиданні їжі назад у стравохід виникає опік оболонки стравоходу. Цей рух їжі називається шлунково-стравохідний рефлюкс . При виникненні печії необхідно відразу знизити кислотність шлунка, щоб зменшити погану дію на слизову оболонку стравоходу.

Причини печії індивідуальні у кожної людини. Різні страви та напої призводять до потрапляння в стравохід шлункового соку.

Тому при виборі страви слід пам'ятати таку інформацію:

  1. Гострий соус. Цей продукт може спровокувати виникнення печії, як і всі надто гострі страви. Краще убережіть себе від гірчиці, кетчупу та інших соусів.
  2. Цитрусові. Відомо, що грейпфрути, апельсини та лимони містять багато кислотності, в результаті чого шлунковий сік збільшується і може потрапити в стравохід. Це також є причиною печії.
  3. Кофеїн. Має функцію розслаблювати м'язи сфінктера, що також провокує проникнення соляної кислоти в стравохід та виникнення печії. Відомо, що кава має високу кислотність, тому якщо вам погано після цього напою варто подумати про якісний зелений чай.
  4. Картопля фрі. Майже всі люблять картоплю з американської мережі швидкого харчування. Слід пам'ятати, що смаження будь-якої картоплі у великій кількості олії є дуже небезпечною. Краще вживати альтернативу - запечена картопля або картопля пюре.
  5. Газовані напої. Відомі своїм вмістом великої кількості цукру. Він дуже погано перетравлюється і містить шкідливий вуглекислий газ, що призводить до виникнення печії.
  6. Жирна їжа. До неї належать і різні копченості, які містять багато жиру та крохмалю, а також уповільнює процеси травлення, що також може призвести до печії.

Якщо після певного продукту ви помітили ознаки печії, надалі будьте обережнішими з ним. При постійному виникненні печії терміново перегляньте своє харчування. Намагайтеся вживати їжу повільніше і ретельно пережовувати. Пам'ятайте, що не варто їсти перед сном, особливо переїдати. Включіть у своє харчування більше корисних та дієтичних продуктів, пийте багато чистої води.

Збираючи аптечку, обов'язково візьміть із собою природний продукт, який допомагає впоратися зі печією - Стомак Комфорт від NSP. Він наділений такими властивостями:

  • Швидко та дієво усуває біль та дискомфорт у шлунково-кишковому тракті;
  • Нормалізує рівень кислотності у шлунку;
  • Поліпшує травлення;
  • Наділений натуральними сорбційними властивостями, також щодо важких металів.

У складі Стомак Комфорт міститься:

  • Імбир. Рослина вже давно і успішно застосовується при розладах шлунка та кишечника. Відрізняється своєю спазмолітичною та вітрогонною властивістю. Запобігає та полегшує кислотний рефлекс. Наділений протизапальною дією та налагоджує травлення.
  • Папайя. Задіює ферментативні процеси, обволікає слизову оболонку кишечника, покращує травлення та засвоєння їжі.
  • Корінь солодки. Наділений протизапальною властивістю, сприяє утворенню слизу у шлунку, що посилює захист оболонки від негативних факторів.
  • Кальцій. Дуже добре нейтралізує кислотну активність. Багато аптечних препаратів для шлунка пригнічують природну кислоту та ферментоутворюючу функцію, що порушує процеси травлення. Природна кислота вбиває мікроби, що потрапили, і паразити, а ферменти необхідні для засвоєння поживних компонентів і забезпечують нормальний рівень активності обмінних процесів. Споживання Стомак Комфорту допоможе створити додатковий захист слизової оболонки при незмінному виробленні кислоти та ферментів.

Продукт допоможе відновити роботу органів травлення, покращити сам процес та підтримувати здоровий стан шлунка.

Нехай печія не стане на заваді вашому відпочинку!

Материал был полезен? Поделитесь им со своими друзьями в соц. сетях!

Написати відгук
Задати питання
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.