25.01.2016
8438

Робимо справжній домашній йогурт

Йогурт може вважатися справді корисним, якщо в ньому містяться активні бактерії, що живуть не більше 5-6 днів. Термін зберігання магазинних варіантів варіюється від 14 до 60 днів у кращому випадку, тому все більше людей замислюється про самостійне приготування йогурту.

Для створення домашнього йогурту вам знадобиться:

  1. Йогуртниця. Як альтернатива підійде будь-яка посудина або кілька маленьких, але обов'язково з кришкою.
  2. 1 л молока. Переважно використовувати домашнє молоко, але покупний варіант також підійде.
  3. 1 ст. л. свіжої сметани (не обов'язково).
  4. Біфідофлора (корисні бактерії).
  5. Начинка. Можна використовувати варення, джем, горіхи, шматочки ягід та фруктів тощо.

Робимо йогурт самостійно

  • Перед приготуванням йогурту ретельно промийте посуд та обдайте його окропом. Дуже важливо стежити за стерильністю посуду, щоб ненароком не розмножити разом із корисними бактеріями шкідливих мікроорганізмів. Молоко слід попередньо прокип'ятити.
  • У заздалегідь приготований посуд влийте 1 л теплого молока і покладіть 1 ст. л. сметани. Потім додайте 2 капсули біфідофлори (висипте вміст із капсул). Добре перемішайте суміш, накрийте її кришкою і залиште на 12 годин. Коли цей час минеться, покладіть у йогурт улюблену начинку.
  • Продукт, що вийшов, можна зберігати не більше 7 днів при температурі не вище +8ºС. Рекомендується з'їсти його якнайшвидше.

Домашній йогурт гарантовано міститиме корисні біфідобактерії. Також ви можете бути впевнені, що в ньому немає шкідливих консервантів. Смачного!

Материал был полезен? Поделитесь им со своими друзьями в соц. сетях!

Написати відгук
Задати питання
Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.